Sivut

tiistai 1. marraskuuta 2016

Puoli kiloa viikossa

Ensimmäinen viikko painonhallintaa on takana ja tulos oli suorastaan oppikirjamainen, -0,5kg.

Viikon aikana tuli onnistumisia erityisesti ruokailurytmin säilyttämisessä. Se oli yllättävän helppoa, vaikka on aikaisemmin ollut selkeä kompastuskivi. Kasviksia sain lisättyä ruokavalioon jonkin verran, mutta tsempattavaa jäi uudelle viikolle.

Kasvikset ovat minulle siinä mielessä ongelmallisia, että hedelmiä en syö sellaisenaan ollenkaan. En ole niistä koskaan pitänyt. Ostan niitä kyllä ja tarjoan lapsille, mutta omassa suussani ne eivät maistu. Kun hedelmistä tekee smoothieta, niin johan on toinen ääni kellossa. Olenkin todennut, että jokainen muokatkoon terveelliset ruoka-aineet sellaiseen muotoon, että maistuvat. Pääasia että tulevat syödyiksi.

Uuden viikon tavoitteeksi asetankin smoothieiden lisäämisen aamupalojen yhteyteen. Tämä vaatii hiukan suunnittelua, sillä en halua herättää koko perhettä aamukuudelta blenderin ääneen. Se ei varsinaisesti sulosointuja laulele, eikä aamusta tule oikein mitään, jos lapset heräävät liian aikaisin kauheaan mekkalaan.

Jatkan muutoinkin kasvisten lisäämistä. Keitot ja salaatit saavat hiljalleen vallata suurempaa alaa ruokaympyrästäni.

Toisena tavoitteena on vatsalihasten herättely.

Toimistotyö, notkoselkä ja ylipaino ovat yhdistelmä, jotka saavat selän vihlomaan ikävästi kivusta. Selkäongelmat ilmaantuivat arkeeni raskausaikana, ja vauvan kantaminen piti ne muistuttelemassa olemassa olostaan pitkään. Kelkka on onneksi kääntynyt loivempaan suuntaan liikunnan avulla.
Erään selkäepisodin jälkeen jouduin toden teolla tekemään töitä, jotta kuntoutumista tapahtuisi.
Muutaman kuukauden jaksona tein personal trainerin käskystä päivittäin lankutusta 3X1min sekä parikymmentä vatsalihasliikettä päälle, hänelle raportoiden. Se vahvisti syviä vatsalihaksia, paransi ryhtiä ja helpotti selkäongelmia. Tämän rutiinin aion palauttaa osaksi pävärytmiä, tosin ilman raportointia.

Säännöllisellä ruokarytmillä, maltillisilla herkkuhetkillä, kasvispainotteisesti ja vatsalihaksia vahvistaen kohti uutta viikkoa! Matkasta nauttien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti